Header   tekst 2
Activiteiten
VVZ 20160220   website03

Workshop Lijnen & Splitstechnieken

Op zaterdag  20 februari 2016 verzamelde een enthousiaste VVZ groep zich in het wijkcentrum in de Meern voor een workshop lijnen splitsen.

Het doel van de workshop is dat we begrijpen welk materiaal we moeten kiezen voor lijnen aan boord en dat we zelf de geoefende touwsplitsen kunnen toepassen. De workshop werd gegeven door Jan-Willem, directeur van De Lijnenspecialist, een specialist in touwwerk, en een online zeilwinkel gespecialiseerd in het ontwikkelen van lijnen in samenwerking met verschillende Europese producenten.

Lees verder

VVZ   20160521   website11

Zeelandweekend

Het populaire Zeelandweekend was dit jaar van 20 t/m 22 mei.

De organisatie weer in handen van Madelon en Joke en een wat stoutmoedig plan om nu eens buitenom te varen, ‘mits het weer….’ Vrijdag verzamelen in Stellendam met steigerborrel, zaterdag over zee naar de Roompotsluis via de geul van de Banjaard, gezamenlijk dineren in Zierikzee. Zondag terug naar de thuishavens.

Lees verder

En lees ook het verslag vanaf de Orisande

Zeezeiltraining


VVZ   20160622   website65

Met de 'Mon Désir' het Wad op

19 juni
In de loop van de avond druppelde de bemanning binnen.
We werden welkom geheten door Gon en daarna nam schipper Sebastiaan het woord, die vertelde dat het de volgende ochtend ging regenen met harde wind. Harlingen moest wel bereikbaar zijn volgens de schipper.
Daarop volgde een proost met prosecco.
De avond werd doorgebracht met babbels en borrels.

Lees verder

VVZ 20160925 website08

Zeilen met een Volvo Ocean Race boot

Met 17 vrouwen en mannen aan boord van de VOR60 met de naam Boudragon voeren we mee langs de Nederlandse kust. Van de VVZ waren mee; Francisca, Gon, Rosalind,Teau, Marianne en vriend en ondergetekende. De boot is 20 jaar oud en was ooit 3e geworden in de VOR. Nu gebruiken ze het schip als opleidingsschip voor nieuw, jong talent en voor dagjes uit.

Lees verder