Header   tekst 2
Publicaties

VVZ IJsselmeer Regatta (21 deelnemers)

Geplaatst op 08-06-2018  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Marianne de Jong

De IJsselmeer Regatta vond dit jaar plaats in het weekend van 8-10 juni. Om 17:00 verzamelden alle boten zich in de Buitenhaven van Enkhuizen, al waar we onder het genot van een gezellige steiger borrel elkaar weer sterke verhalen konden vertellen. Dodo en Korrie, beiden schipper op de twee gehuurde boten, hadden een prima trip gemaakt vanuit respectievelijk Lemmer en Lelystad. Marianne maakte haar debuut als VVZ schipper op de boot Le Tournesol, en voor Het Commandoschip van Anne-Marie was het een thuiswedstrijd.
Maaike, Ilona en Anne-Marie hadden alles in het werk gesteld om er een heel gezellig maar ook nautisch evenement van te maken. De Regatta op zaterdag  loog er niet om: een mooi en uitdagend parcours kris kras over het IJsselmeer! En jawel, met een heuse startlijn, wedstrijdvlaggen en toeters! De tijdbewakers op de boten zag je zenuwachtig in de weer met stopwatches, en de andere dames waren druk met het uitstippelen van de juiste aanvaarkoers. Korrie spoot de startlijn over, en die positie wist ze vast te houden!
Na een heerlijke barbecue en een serieuze prijsuitreiking namen we de volgende dag afscheid van elkaar. Tot het volgende VVZ evenement!

En uiteraard: Maaike, Ilona en Anne-Marie, geweldig bedankt, het was heel erg geslaagd ! En wat helemaal leuk is, de organisatie van de IJsselmeer Regatta 2019 is wederom in handen van Maaike en Ilona, en zij worden volgend jaar bijgestaan door Janneke. Noteer vast in je agenda: 6, 7 en 8 september 2019.